ГоловнаПолітика

Порошенко взяв на себе особисту відповідальність за боротьбу з корупцією

Президент призначить кожній реформі по чиновнику

Порошенко взяв на себе особисту відповідальність за боротьбу з корупцією
Фото: twitter.com/APUkraine

Президент Петро Порошенко взяв на себе особисту відповідальність за боротьбу з корупцією. Про це він сказав у суботу в Харкові, пише "Інтерфакс-Україна".

"За кожну реформу в команді відповідатиме одна людина, конкретна людина. Причому я особисто буду відповідати за боротьбу з корупцією. Ситуація більш ніж критична, а корупція - не менший наш ворог, ніж бойовики, терористи і найманці", - заявив президент.

Він заявив, що Антикорупційне бюро, яке повинні створити в Україні, - лише перший крок у боротьбі з корупцією. "Це спеціальна структура, покликана боротися з корупцією серед вищих посадових осіб. Ніхто - я наголошую - ніхто не буде недоторканним. І це тільки перший крок. А другим кроком буде пропозиція новій Верховній Раді скасувати депутатську недоторканність", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Україна входить до числа найбільш корупційних країн світу. За оцінкою Transparency International, серед 177 країн світу Україна займає 144-те. Показник України виявився найгіршим у регіоні Східної Європи та Середньої Азії, крім чотирьох пострадянських країн: Узбекистану, Таджикистану, Киргизстану і Туркменістану.

Четвертий президент Віктор Янукович говорив, що щорічно українське суспільство через корупцію втрачає мінімум 20 млрд гривень. Але потім виявилося, що це дуже оптимістична оцінка. Після втечі Януковича Федерація роботодавців України зізналася, що його режим крав до 160 млрд гривень на рік. Міністр юстиції Павло Петренко згодом уточнив, що стільки крали на самих лише держзакупівлях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram