ГоловнаПолітика

Суд над Савченко 13 жовтня буде закритим, - адвокат

Слідчий комітет відмовився прийняти докази невинуватості першого номера "Батьківщини"

Суд над Савченко 13 жовтня буде закритим, - адвокат
Марк Фейгин
Фото: Макс Левин

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що судове засідання у справі льотчиці 13 жовтня буде, швидше за все, закритим.

"Мабуть, суд щодо Наді 13-го точно буде закритим. Нікого не пустять. Є інфа, що Надю не привезуть. Головне - забезпечити допуск мами в СІЗО", - написав він у твіттері.

Його колега Микола Полозов повідомив також, що слідчий комітет Росії відмовився приймати від адвокатів докази невинуватості Савченко. "На думку СК, зібрані захистом докази невинуватості Савченко не мають юридичної сили. Тобто викрадення людей, фабрикація справ, фальсифікація доказів мають юридичну силу, а збір доказів невинуватості не має? Постанову СК РФ про відмову в залученні доказів невинуватості Савченко захист оскаржить у судовому порядку найближчим часом", - написав він у своєму твіттері.

"Резюмую: Савченко викрали, незаконно утримують у в'язниці, мають намір заховати в стаціонар психлікарні. Все це без доказів її провини", - додав полозов.

Нагадаємо, Савченко захопили російські бойовики в Луганській області та незаконно вивезли в Росію, у воронезький СІЗО. Її вважають причетною до загибелі російських журналістів під Луганськом. Наприкінці вересня Савченко етапували до Москви для проведення експертизи, не повідомивши про це ні адвокатів, ні родичів затриманої. Тепер її утримують у московському СІЗО-6.

Савченко - перший номер виборчого списку "Батьківщини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram