ГоловнаПолітика

Бойовики "ДНР" оголосили "режим тиші"

Кордон буферної зони на Донбасі пройде по лінії фронту на 19 вересня

Бойовики "ДНР" оголосили "режим тиші"
Александр Захарченко
Фото: argumentua.com

Ватажок терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко оголосив, що відсьогодні запроваджується "режим тиші", а через п'ять днів розпочнеться відведення артилерії і важкої техніки.

"Відсьогодні повинен настати "режим тиші. Після того, як він триватиме п'ять днів, почнеться відведення артилерії і важкої техніки", - сказав Захарченко на брифінгу, пише "РИА Новости".

Захарченко заявив, що кордон буферної зони пройде по лінії ведення бойових дій за станом на 19 вересня. "Ми підписали угоду про це у четвер з генерал-лейтенантом Юрієм Думанським. Була велика складність намалювати цю лінію: кожна сторона хотіла собі кращу позицію, найкраще місто. Здійснено було спільну поїздку на лінію фронту, лінію було визначено", - сказав він.

Карта зони АТО на 19 вересня
Карта зони АТО на 19 вересня

Україна оголосила "режим тиші" ще ввечері у вівторок, 7 жовтня. Військова рада "Народного фронту" заявила після цього, що його дотримуються лише українські військові, тоді як "ДНРівці" - частково, а "ЛНРівці" повністю ігнорують.

Нагадаємо, вчора ввечері президент Петро Порошенко заявив, що наступний тиждень на Донбасі буде вирішальним. "Начебто з росіянами ми про все домовилися. Наскільки щирі ці домовленості, наступний тиждень покаже", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram