ГоловнаПолітика

Заступник генсека НАТО прогнозує серйозне погіршення ситуації на Донбасі

Експерт вважає, що зміни відбудуться у найближчі дні

Заступник генсека НАТО прогнозує серйозне погіршення ситуації на Донбасі
Фото: korrespondent.net

Ситуація на сході України є дуже нестійкою і може суттєво погіршитися протягом найближчих днів. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Це дуже нестійка ситуація. Перемир'я не дотримується в певних районах, і там можливе серйозне погіршення ситуації найближчими днями", - сказав Вершбоу.

За словами експерта, НАТО наполягає на тому, щоб Росія дотримувалася умов мінських договороенностей, а не виконувала їх вибірково.

"Очікувалося, що перемир'я почне діяти з 19 вересня. Але, звичайно, сепаратисти з тривалою допомогою російських військових тільки посилили атаки на донецький аеропорт", - сказав Вершбоу.

За словами заступника генсека, Росія має роз'яснити сепаратистам, що не підтримує вибори, заплановані на 9 листопада, ці дії будуть нелегітимними. Вершбоу вважає, що Росія намагається "заморозити" конфлікт на Донбасі, і існують серйозні ризики того, що їй це вдасться.

Нагадаємо, згідно з договленостями в Мінську 19 вересня, в зоні АТО мали встановити режим припинення вогню, а важке озброєння і бойовиків, і української армії відвести на 15 кілометрів від зони бойових дій. Однак через безперервні обстріли українські військові не приступають до відведення артилерії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram