ГоловнаПолітика

Батальйон МВС "Київ-2" втік із зони АТО, - Москаль

Бійці батальйону нібито побоялися нести службу на прикордонному блокпості

Батальйон МВС "Київ-2" втік із зони АТО, - Москаль
Фото: Макс Левин

Батальйон МВС "Київ-2" втік із зони проведення антитерористичної операції. Про це заявив глава Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба.

"Зведені загони УМВС з Полтавської та Сумської областей, а також батальйон МВС "Київ-2", яких раніше відрядили до батальйону "Київська Русь" поблизу Чорнухиного, просто втекли звідти, пояснивши, що вони нібито підкоряються МВС, а не Міноборони. Хто витримав тиждень, а хтось втік і через добу, залишивши рації та інше спорядження", - йдеться в повідомленні.

Москаль звернувся до генпрокурора України Віталія Яреми з проханням дати правову оцінку діям зазначених осіб, а також залучити їх до відповідальності.

Губернатор також звернувся до міністра оборони Валерія Гелетея і міністра МВС Арсена Авакова з проханням нагородити батальйон "Київська Русь", який утримує с.Чорнухине. Українські позиції тут з трьох боків оточено загонами бойовиків, проте військові "ризикуючи життям, тривалий час з честю охороняють залізничну станцію і кілька прилеглих сіл від сепаратистів".

Нагадаємо, Генпрокуратура звинувачує батальйон "Прикарпаття" в дезертирстві з Іловайська, що призвело до оточення і розстрілу бойовиками інших добровольчих батальйонів.

Москаля призначили на посаду луганського губернатора у вересні. Новий глава обладміністрації переніс адміністративний центр регіону в Сєвєродонецьк, і зараз здійснює робочі поїздки підконтрольною територією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram