ГоловнаПолітика

Порошенко анонсував складні переговори з Путіним у п'ятницю (оновлено)

Президент Україна полетить до Мілана на саміт ASEM

Порошенко анонсував складні переговори з Путіним у п'ятницю (оновлено)
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко зустрінеться з главою РФ Володимиром Путіним у п'ятницю, 17 жовтня, в Мілані.

Про це він сказав сьогодні в Харкові. Слова президента передає "Інтерфакс-Україна".

"Через 6 днів у Мілані у мене буде зустріч з президентом Російської Федерації Володимиром Володимировичем Путіним. Разом з лідерами європейських країн: канцлером Німеччини, прем'єр-міністром Італії, прем'єр-міністром Великобританії, лідерами Європейського Союзу. Ви знаєте, я не чекаю, що це будуть легкі переговори. Мені не звикати, у мене величезний досвід проведення найскладніших дипломатичних переговорів. Але я оптиміст", - сказав Порошенко.

Він заявив, що говоритиме з Путіним і про мирний план на Донбасі.

"Українські новини" при цьому пишуть, що на міланських переговорах буде також порушуватися газове питання. "Ми дуже близькі зараз до того, щоб урегулювати питання газового спору з Російською Федерацією. Я сподіваюся, що значного прогресу буде досягнуто 17 жовтня, наступної п'ятниці, в Мілані. Я особисто не маю жодного сумніву, що ризиків того, що у нас не буде газу, не існує", - сказав він.

Він упевнений, що пропозиції України абсолютно обгрунтовані і що Україна вже значно ближче у вирішенні цього питання, ніж раніше.

Нагадаємо, раніше про можливу зустріч Порошенка і Путіна в Мілані розповів помічник президента РФ Юрій Ушаков. Він допустив, що переговори відбудуться у "нормандському форматі" - за участю президента Франції і канцлера Німеччини. Вперше чотири керівники поговорили в такому форматі у червні цього року в Нормандії на урочистостях, присвячених 70-річчю висадки союзницьких військ.

16-17 жовтня в Мілані відбудеться саміт ASEM, міжнародної організації, яка об'єднує країни Східної Азії та Європи.

Останній раз Путін і Порошенко зустрічалися 26 серпня в Мінську. 25 вересня під час прес-конференції Порошенко заявив, що протягом трьох тижнів він знову зустрінеться з Путіним у Європі у багатосторонньому форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram