ГоловнаПолітика

Путін запропонував змінити Угоду про асоціацію України та ЄС

Російський президент заявив про збиток для економіки Митного союзу

Путін запропонував змінити Угоду про асоціацію України та ЄС
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін запропонував переписати Угоду про асоціацію України та ЄС так, щоб вона не шкодило економіці Митного союзу.

"І Київ, і Брюссель прислухалися до наших аргументів, ухвалили рішення відтермінувати застосування економічного блоку Угоди про асоціацію до 31 грудня 2015 року. Тепер з'явилася можливість відкоригувати ті положення згаданої Угоди, реалізація яких могла б завдати суттєвої шкоди економіці Митного союзу і нашим традиційним торговим зв'язкам з Україною", - цитує його слова "Интерфакс".

"Нам необхідно виступати з солідарних позицій, щоб переконати партнерів відмовитися від протиставлення європейської та євразійської інтеграції на користь сполучення обох проектів", - сказав він.

Нагадаємо, 16 жовтня Україна і ЄС одночасно ратифікували Угоду про асоціацію, вона набуде чинності 1 листопада 2014 року. Виняток становить економічна частина, положення якої відтермінували до кінця 2015 року. При цьому Україна, як очікується, весь цей час користуватиметься односторонніми торговими пільгами з боку Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram