ГоловнаПолітика

Рада асоціації вперше збереться у грудні

Процес імплементації Угоди про асоціацію з ЄС обговорюватиме вже нова Єврокомісія

Рада асоціації вперше збереться у грудні
Фото: Макс Левин

Перше засідання Ради асоціації - головного координувального органу з імплементації Угоди про асоціацію - відбудеться в грудні. Про це журналістів у Брюсселі після завершення низки зустрічей повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, інформує УНІАН.

Клімкін розповів про результати зустрічі з європейськими комісарами Карлом Де Гухтом та Штефаном Фюле.

"Ми говорили про проведення Ради асоціації в грудні, як тільки запрацює нова Єврокомісія. Коли вона запрацює, ми матимемо дату, порядок денний, графік засідання інституційних органів", - сказав він.

Міністр зазначив, що першим завданням цього засідання буде визначити, які механізми імплементації вибрати. "Це мають бути прості, всім зрозумілі, але одночасно ефективні механізми взаємодії. Це була одна з ключових тем дискусії зі Штефаном Фюле", - додав міністр.

Мова також йшла про "майбутню донорську або інвестиційну конференцію". "Ми обговорили весь порядок денний Україна-ЄС, домовилися про подальші контакти, щодо того, як працюватиме інституційна структура підтримки імплементації Угоди про асоціацію, майбутні візити. Дехто з європейських комісарів приїде до нас ще до завершення терміну дії Єврокомісії, деякі - після", - сказав дипломат.

Нагадаємо, 16 жовтня Україна і ЄС одночасно ратифікували Угоду про асоціацію, вона набуде чинності 1 листопада 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram