ГоловнаПолітика

Путінським намісником у Севастополі залишився Меняйло

"Народний мер" Олексій Чалий підтримав колишнього опонента

Путінським намісником у Севастополі залишився Меняйло
Сергей Меняйло
Фото: sevnews.info

Самопроголошена міськрада Севастополя 21 голосом із 24-х можливих обрала Сергія Меняйла керівником міста з короткого списку із трьох осіб, спущеного з Москви президентом Росії Володимиром Путіним, пише Коммерсантъ.

У списку також були керівник Компартії міста Василь Пархоменко й екс-керівник "Самооборони" Олег Росляков (зараз у ЛДПР).

Сергій Меняйло - діючий російський керівник міста, призначений Володимиром Путіним в.о. губернатора Севастополя 14 квітня 2014 року замість мільйонера Олексія Чалого, який очолив проросійські протести в лютому і захопив владу в місті за очевидної підтримки місцевого населення (в місті базується російський флот, десятки тисяч городян були громадянами Росії і до анексії Криму). І той, і інший - члени пропутінської "Єдиної Росії".

Перед російськими виборами 14 вересня між Чалим і Меняйлом спалахнув скандал. "Народний мер" Олексій Чалий не побачив себе у списках кандидатів у губернатори, які "Єдина Росія" подала президентові Володимиру Путіну (кандидатів подають усі партії, з них Путін відбирає трьох, з-поміж яких депутати місцевої зборів вибирають керівника).

Чалий зчинив галас і спробував змінити рішення партії, але не зміг. Він також міг зірвати вибори, оскільки безпосередньо чи опосередковано впливає на 13 депутатів із 24-х у міськраді. Однак вирішив не робити цього після спілкування із секретарем генради "Єдиної Росії" Сергієм Неверовим і головою управління внутрішньої політики адміністрації президента Росії Олегом Морозовим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram