ГоловнаПолітика

Російських кадрових військових знову міняють на бойовиків, - РНБО

На території Луганської та Донецької областей відбувається ротація

Російських кадрових військових знову міняють на бойовиків, - РНБО
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

На території Донецької та Луганської областей відбувається ротація кадрових російських військових на бойовиків з "ЛНР" і "ДНР". Про це сьогодні заявив спікер РНБО Андрій Лисенко.

"Зафіксовано ротацію терористичних підрозділів у регіонах. За оперативною інформацією, кадрових російських військовослужбовці відводяться до лінії кордону з РФ, а на їх місце прибувають терористи самопроголошених, так званих, "ДНР" і "ЛНР", які пройшли підготовку в польових таборах Генерального штабу РФ в районі Ростова-на-Дону", - сказав Лисенко на брифінгу в четвер у Києві.

Лисенко уточнив, що РНБО має інформацію про підготовку терористів в російських польових таборах.

Крім того, в середу, 8 жовтня, через пункт пропуску "Успенка" на територію Росії виїхало кілька колон техніки в кількості по 10 одиниць кожна.

Крім цього, зазначає представник РНБО, українська розвідка зафіксувала перекидання військової техніки з українським маркуванням, яку захопили в Криму.

"Ми підкреслюємо, що це є відвертою крадіжкою української власності, і ми говоримо про можливість провокацій у вигляді обстрілів населених пунктів Донбасу нібито з української зброї", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше група "Інформаційний опір" повідомляла, що в бойових діях на Донбасі задіяно близько 3 тис. російських солдатів. Наприкінці вересня присутність російських громадян в зоні АТО визнав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram