ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики пригрозили збивати безпілотники ОБСЄ

Ватажок ДНР поставив під сумнів мандат місії ОБСЄ

Бойовики пригрозили збивати безпілотники ОБСЄ
Фото: rpdefense.over-blog.com

Бойовики ДНР пригрозили, що збиватимуть безпілотники місії ОБСЕ в Украине. Таку заяву зробив один з ватажків ДНР Андрій Пургін, пише "РИА Новости".

Він заявив, що місія ОБСЄ не має достатньо повноважень, щоб запускати дрони на Донбасі. "У місії ОБСЄ зараз немає мандата бути контролером. Вони тут спостерігачі. Сьогодні, маючи той мандат, який є, вони не можуть запускати безпілотники. Повинні зібратися 56 країн [членів ОБСЄ] і проголосувати, що у них тепер мандат не звільняє спостерігачів, а контролерів", - пояснив Пургін.

Він нагадав, що ДНР раніше вже попереджала про намір збивати всі безпілотники, які з'являться в зоні конфлікту без її узгодження. Пургін додав, що коли місія ОБСЄ отримає мандат контролера, в ДНР не заперечуватимуть проти використання безпілотників для моніторингу за україно-російським кордоном.

Нагадаємо, мінськими угодами передбачено, що за дотриманням режиму припинення вогню стежитиме ОБСЄ. На допомогу спостерігачам організації країни Європи пообіцяли надати безпілотники. Крім того, розглядається можливість використання і другої моніторингової апаратури - відеокамер, супутникового зв'язку, супутникових знімків, щоб збільшити моніторингові можливості ОБСЄ.

7 жовтня президент Петро Порошенко заявив, що перші безпілотники ОБСЄ вже в Україні, а решту дронів привезуть до 13 жовтня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram