ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецьку вчора загинули 5 мирних жителів, 24 поранено (оновлено)

Снаряд влучив у 221 будинок і в супермаркет "Амстор"

За уточненими даними на 10:00 9 жовтня в Донецьку внаслідок учорашніх обстрілів загинули 5 мирних жителів, ще 24 поранено (раніше повідомлялося про 8 загиблих).

Учора про жертви повідомляв заступник голови Ворошиловської райради Донецька Іван Приходько, сьогодні міськрада уточнила дані.

"Куйбишевський район зараз. Влучення у четвертий ЖЕК, четверо загиблих. Продуктовий магазин біля "Катрана", троє загиблих і двоє поранених. Влучення у 221 будинок і у "Амстор", - написав він у Facebook.

Внаслідок влучення снарядів повністю знищено житловий будинок №53 на вулиці Зоологічній. У сусідньому будинку №55 на тій самій вулиці пошкоджено покрівлю та госпбудівлі. Крім того зруйновано приватні будинки №5 на вулиці Червонопартизанській і №116 на вулиці П'ятницького, а також багатоквартирні будинки 216 і 221 на вулиці Куйбишева. Також снаряди влучили в будівлю ЖЕУ №4 Куйбишевського району, розташованого за адресою Куйбишева 211а, і в торговельні центри "Амстор" (Соколина, 38) та "Хвиля" (Куйбишева, 217б).

Після артобстрілу аварійно-диспетчерська служба ПАТ "Донецькміськгаз" зафіксувала пошкодження розподільних газопроводів у Київському районі на вул, Рудзутака 53, Польська 14, 28, Прохолодна 1, Желябова 1а (район Ясинуватського шосе і Путилівського гаю), також на вул. Свободи, 82а. У Куйбишевському районі - на вул. Чехословацькій і пр. Колгоспному, розташованим у р-ні шахтоуправління "Жовтневий рудник".

Фото: Иван Приходько

Крім того, у Донецьку вчора близько 17:00 артилерійського обстрілу зазнав район залізничного вокзалу.

Як повідомляє сайт міської ради, за станом на 18.00 у місті неспокійно. Вкрай напружена обстановка у Куйбишевському та Київському районах.

На 10:00 9 жовтня жителі повідомляють про залпи гармат в Куйбишевському та Київському районах Донецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram