ГоловнаПолітика

В Одесі порушили справу через мітинг "Опозиційного блоку"

Міліція отримала заяву про підкуп учасників

В Одесі порушили справу через мітинг "Опозиційного блоку"

Одеська міліція розслідує, чи був проплаченим мітинг "Опозиційного блоку", який відбувся 9 жовтня.

Про це повідомляє державне інформагентство "Укрінформ" з посиланням на представників прес-служби управління міліції в Одеській області. Інформація про розслідування є на сайті ГУМВС, але ні дат, ні будь-яких імен у повідомленні не називають.

За інформацією міліціонерів, їм поштою надійшла заява від керівника однієї з громадських організацій, в якій стверджується, що за участь у мітингу студентам та іншим жителям Одеси пропонували по 100 гривень.

За цим фактом порушено кримінальну справу, вона класифікована за частиною першою статті 157 Кримінального кодексу - перешкоджання здійсненню виборчого права. Винним загрожує штраф до 8500 гривень або навіть тюремний строк на два роки.

Видання зазначає, що в четвер на мітингу "Опозиційного блоку" біля будівлі обласної адміністрації зібралося близько 500 осіб. На сайті партії йдеться про сотні людей.

Нагадаємо, "Опозиційний блок" складається переважно з представників колишньої влади. Першим номером у списку цієї партії є колишній віце-прем'єр Юрій Бойко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram