ГоловнаПолітика

Проукраїнський мітинг у Харкові зібрав близько 5 тис. осіб

Хода відбувається під гаслом "Харків - це Україна"

Проукраїнський мітинг у Харкові зібрав близько 5 тис. осіб
Фото: glavnoe.ua

Сьогодні вдень у Харкові розпочався проукраїнський мітинг під гаслом "Харків - це Україна".

Хода, яка налічує до 5 тис. учасників, почалася від "Дзеркального струменя" на вулиці Сумській і попрямувала до площі Конституції, повідомляє Glavnoe.

Учасники ходи тримають національні прапори, символіку Харкова, а також прапори кількох політичних партій. Люди несуть плакати з написами: "Убий в собі московського раба!", "Вір в Україну!", "Харків - це Україна", "Донецьк - це Україна", "Харків і Полтава - разом".

Учасники мітингу використовують димові шашки та петарди.

У заході беруть участь рядові харків'яни, активісти політичних партій, ультрас футбольного клубу "Металіст", у колоні також йде голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

Планується, що на площі Конституції відбудеться мітинг "Харків - це Україна", після чого його учасники повернуться на площу Свободи, де пройде традиційне недільне Народне віче і ярмарок громадських ініціатив.

Охорону громадського порядку забезпечують близько 100 співробітників міліції та добровольчого батальйону МВС "Слобожанщина".

Нагадаємо, вчора у Харкові не відбувся сепаратистський "Марш миру". Міліція затримала 20 учасників заходу, на них складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram