ГоловнаПолітика

Нардеп з оточення Коломойського назвав аморальним главу АКБ

Артем Ситник нібито приховав, що був адвокатом скандальних особистостей

Нардеп з оточення Коломойського назвав аморальним главу АКБ
Артем Сытник
Фото: dyvys.in

Народний депутат, екс-радник голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського Віталій Купрій заявив, що новопризначений директор Антикорупційного бюро Артем Ситник - аморальна людина.

"Є вимоги моральності до обрання директора Антикорупційного бюро, а це аморальна людина, яка, зокрема, приховала, що була захисником відвертих злочинців - представників української правоохоронної системи, пов'язаних зі справою Гонгадзе, депутата-вбивці Лозінського, а також із фальсифікацією справ проти Юлії Тимошенко", - цитує прес-служба депутата слова Купрія.

Купрій заявив, що Ситник є захисником слідчого СБУ Миколи Грабика, підозрюваного у фальсифікації кримінальної справи проти Юлії Тимошенко, але не повідомив про це ні у своїй біографії, ні під час інтерв'ю з конкурсною комісією.

Крім того, Ситник нібито приховав інформацію про те, що він був захисником скандально відомого прокурора Володимира Бабенка, причетного до викрадення з Таращанського моргу тіла журналіста Георгія Гонгадзе і незаконного звільнення депутата-вбивці Віктора Лозінського.

Як стверджує Купрій, Ситник був не тільки захисником Бабенка, а і його підлеглим під час роботи у системі прокуратури.

На думку екс-радника Коломойського, приховування Ситником цих фактів свідчить про те, що його призначення відбулося з порушенням ч.2 ст.6 Закону "Про Національне антикорупційне бюро" та вимог розділу 2 регламенту конкурсної комісії.

Нагадаємо, 16 квітня президент Петро Порошенко своїм указом призначив Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України. Порошенко вибирав із двох кандидатур, відібраних конкурсною комісією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram