ГоловнаПолітика

Адвокат Мартиненка: я вірю, що сьогодні він буде ночувати вдома

Єдине, що хвилює захист, - це особистість судді

Адвокат Мартиненка: я вірю, що сьогодні він буде ночувати вдома
Фото: Сергей Нужненко

Адвокат екс-нардепа Миколи Мартиненка Петро Бойко, спілкуючись з журналістами перед судовим засіданням у суботу, порівняв його з "тим старим князем, який говорив "Іду на ви". При цьому він помилився в князі.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

"Людина - не самовбивця. Вона ухвалила рішення півтора року тому. Пам'ятаєте, як той старий князь Володимир говорив "Іду на ви". Він усім оголошував, що демонструє свою волю, свою мету і йду. Так і Мартиненко. Він сказав: "Кримінальне провадження? Добре. Я готовий, я не буду ховатися", - сказав адвокат Бойко.

Насправді слова "Іду на ви" приписують батькові князя Володимира - Святославу.

Бойко також розповів, що цю ніч Мартиненко провів у СІЗО, але захист сподівається, що сьогодні суд дозволить відпустити екс-депутата на поруки.

"Я вірю, що сьогодні він буде ночувати вдома. Вчорашній вечір показав, яка у нього підтримка. Скільки хороших речей говорили про нього. Єдине, що хвилює - це особистість судді. Тому що ми бачимо, що він не неупереджений", - сказав адвокат.

Солом'янський районний суд Києва в п'ятницю провів перше засідання, на якому має бути обрано запобіжний захід для колишнього депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка. Розгляд тривав приблизно з 19:00 до 00:30 і завершився тим, що суддя переніс засідання на ранок суботи. Також на ранок суботи перенесено засідання про запобіжний захід для Сергія Переломи, другого фігуранта справи.

20 квітня 2017 року НАБУ затримало колишнього нардепа Миколу Мартиненка та голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їм інкриміновано виведення 17,2 млн доларів з держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Справа стосується постачання 601 тонни уранового концентрату на ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". За даними НАБУ, казахстанський постачальник продав сировину посереднику - австрійській компанії Steurmann - за 57,47 млн доларів, а СхідГЗК потім викупив його за 74,75 млн доларів. Steurmann пов'язана з Мартиненком.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд заарештувати Мартиненка на два місяці з можливістю виходу під заставу 300 млн гривень. Для Сергія Переломи САП вимагає заставу 100 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram