ГоловнаСуспільствоЖиття

Будівництво багатоповерхівки, що захоплює частину скверу Чкалова в Києві, призупинено - депутат Київради

У інституту можуть забрати право користування ділянкою.

Будівництво багатоповерхівки, що захоплює частину скверу Чкалова в Києві, призупинено - депутат Київради

Будівництво багатоповерхівки Інститутом геологічних наук на вул. Гончара, 55 у Києві, яке захоплює частину скверу імені Чкалова в Києві, і ведеться на ділянці, виділеній винятково для потреб науки, тимчасово призупинено. Про це заявила депутат фракції "Об'єднання "Самопоміч" у Київраді Ольга Балицька.

"Одіозність схеми просто зашкалює: земля надана Інституту геологічних наук Національної академії наук України киянами для потреб науки, а він, своєю чергою, починає комерційне будівництво. За результатами аналізу сотень сторінок різноманітних документів стає абсолютно зрозуміло, що будівництво є вельми сумнівним і не відповідає вимогам чинного законодавства. Втім деякі чиновники "не помітили" кричущого порушення земельного законодавства, а саме: будівництва на землі, яка була відведена винятково для обслуговування існуючої будівлі (без права забудови)", - зазначила депутат.

У зв'язку з цим Балицька спільно з колегою по фракції Андрієм Осадчуком зареєстрували проект рішення Київради, яким передбачено звернутися до Національної академії наук України, Інституту геологічних наук Національної академії наук України з вимогами негайно зупинити проведення будь-яких будівельних робіт. У разі відмови Київрада буде змушена припинити право постійного користування земельною ділянкою.

"Правила гри повинні бути єдиними для всіх. І якщо земля надається під експлуатацію будівлі для потреб науки, з такими цілями вона і повинна використовуватися. Тим паче, знищувати затишний сквер, а замість нього зводити там чергову багатоповерхівку - неприпустимо", - підсумувала Ольга Балицька.

Нагадаємо, паркан у сквері поставили в лютому, його знесли місцеві жителі.

У квітні 2017 року Ольга Балицька закликала міністра культури України Євгена Нищука і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана не погоджувати ІМО вказаний об'єкт.

Крім того, в березні 2016 року під час обговорення проекту зонінгу міста Києва було виявлено, що частину скверу віддають під забудову. 9 березня 2016 року Ольга Балицька направила депутатське звернення до розробників проекту КО "Інститут Генерального плану м. Києва" щодо функціонального призначення цієї території. У відповідь повідомили, що сквер хотіли забудувати "помилково".

Відзначимо, Ольга Балицька активно виступає проти незаконної забудови історичної частини Києва, зокрема Сінного ринку. Через що невідомі влаштували театралізоване інсценування похорону під вікнами її будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram