ГоловнаСвіт

Виконавець теракту в Манчестері раніше був відомий спецслужбам, - МВС Британії

У Мережі з'явилося фото ймовірного смертника.

Виконавець теракту в Манчестері раніше був відомий спецслужбам, - МВС Британії
Салман Абеди
Фото: twitter.com/DailyMailUK

Службам безпеки Британії була відома особа Салмана Абеді, якого підозрюють у скоєнні теракту на концерті американської співачки Аріани Гранде в Манчестері.

Про це заявила міністр внутрішніх справ Великобританії Ембер Радд, повідомляє BBC

"Підривник Салман Абеді був відомий службам безпеки до атаки", - заявила міністр. За її словами, нападник, швидше за все, діяв не один.

Тим часом видання The Guardian опублікувало фото Абеді. Фотографія передбачуваного смертника зроблена під час уроку ісламу в мечеті.

Також видання зазначає, що Британія розкритикувала США за те, що вони оприлюднюють інформацію щодо розслідування теракту в Манчестері в ЗМІ. За словами Радд, британський уряд хоче контролювати інформацію, яка виходить. Вона наголосила, що "дала зрозуміти американцям, що таке не повинно повторитися".

Раніше повідомляли, що підозрюваний у підриві бомби на стадіоні в Манчестері 22-річний Салман Абеді був пов'язаний з терористичним угрупованням "Аль-Каїда".

Нагадаємо, в понеділок увечері в Манчестері під час концерту американської співачки Аріани Гранде стався теракт. У результаті вибуху на "Манчестер Арені" загинули 22 людини, 59 отримали поранення.

Відповідальність взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Згодом у Британії рівень терористичної загрози підвишили до максимуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram