ГоловнаСвіт

У Росії учасника акції "Він вам не Дімон" засудили до 1,5 року колонії

На утриманні засудженого перебувають мати-інвалід третьої групи і донька.

У Росії учасника акції "Він вам не Дімон" засудили до 1,5 року колонії
Задержания протестующих 26 марта
Фото: EPA/UPG

Тверський суд Москви визнав винним Олександра Шпакова в нападі на поліцейського 26 березня під час акції "Він вам не Дімон" на Тверській вулиці і засудив до 1,5 року колонії загального режиму.

Раніше суд схвалив клопотання про слухання справи в особливому порядку, повідомляє "Новая газета"

Під час судового засідання Шпаков визнав себе винним, уточнивши, що "не мав злочинного наміру", і заявив, що розкаюється в скоєному. Підполковник поліції Валерій Гоник, який проходить у справі як потерпілий, просив поблажливо поставитися до Шпакова.

Державний обвинувач наполягла на покаранні у вигляді позбавлення волі, незважаючи на те, що на утриманні Шпакова перебувають мати-інвалід третьої групи і донька.

Раніше, 28 березня, Шпакову було пред'явлено звинувачення за частиною першою статті 318 КК Росії - "вчинення насильства стосовно представника влади". За версією слідства, столяр з Люберець Шпаков під час акції в Тверському сквері завдав двох ударів підполковнику Валерію Гоннікову, "не пов'язаних із загрозою життю або здоров'ю".

Перший фігурант справи про насильство проти поліцейських на акції 26 березня в Москві Юрій Кулій отримав вісім місяців колонії-поселення за рішенням того ж суду 18 травня.

26 березня протести пройшли приблизно в 90 російських містах. У Москві на них затримали більш ніж тисячу осіб. Приводом для акцій послужив опублікований на початку березня фільм Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального "Він вам не Дімон" про прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. У ньому стверджувалося, що голова російського уряду розпоряджається елітною нерухомістю, виноробнями і яхтами в Росії і за кордоном. Сам Медведєв назвав фільм "брехливим продуктом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram