ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Голова МВС Франції заявив про "доведені" зв'язки манчестерського терориста з ІДІЛ

Парламент Британії закрили для засідань і відвідувань туристів через теракт у Манчестері.

Голова МВС Франції заявив про "доведені" зв'язки манчестерського терориста з ІДІЛ
Салман Абеди
Фото: twitter.com/DailyMailUK

Імовірний виконавець теракту в Манчестері Салман Абеді перед атакою, ймовірно, їздив не тільки в Лівію, а й у Сирію, а також був пов'язаний із терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Франції Жерара Коллона, яка прозвучала за підсумками зустрічі з його британською колегою.

Тим часом парламент Британії закрили для засідань і відвідувань туристів через теракт у Манчестері.

"Усі екскурсії, події і банкети будуть негайно скасовані. Такий порядок залишатиметься чинним до рекомендацій про зміни", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті парламенту, які цитує Рейтер

Відзначено, що в цей час парламент не проводить засідання.

У результаті теракту, вчиненого в Манчестері пізнього вечора 22 травня загинули 22 людини, поранення отримали 64 особи. Серед загиблих - 8-річна дівчинка, декілька дівчаток-підлітків, 28-річний чоловік, а також польська пара, яка прийшла забрати своїх доньок після завершення концерту. Крім того, за останніми даними, постраждали 12 дітей віком до 16 років. Деяких людей, які відвідували концерт, досі шукають. Вибух бомби стався під час концерту американської виконавиці Аріани Гранде, прихильниками якої є велика кількість молоді. На арені, яка вміщує 21 тис. осіб, було багато дітей і підлітків.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за теракт у Манчестері

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram