ГоловнаПолітика

Порошенко: пасажиропотік на кордоні після скасування віз збільшиться на 15-20%

У Молдові та Грузії в окремі дні підвищення становило до 40%.

Порошенко: пасажиропотік на кордоні після скасування віз збільшиться на 15-20%
Фото: ubr.ua

Українська влада очікує різкого збільшення пасажиропотоку на пунктах пропуску західного кордону після скасування віз у країни Європейського Союзу.

Про це повідомив президент Петро Порошенко на нараді у Волинській області.

Зараз пункти пропуску на західному кордоні перетинає близько 30 тис. легкових автомобілів, 3 тис. вантажних автомобілів, 450 автобусів, 3000 залізничних вагонів. З урахуванням малого прикордонного руху 100 тисяч українських громадян перетинають кордон з ЄС.

"До чого ми повинні бути готові? Попередні оцінки, які я сьогодні отримав, свідчать про те, що це може бути 15-20% збільшення. Я отримав інформацію з Молдови і Грузії, там підвищення становило і 35%, і 40% на окремі дати", - заявив він.

Порошенко повідомив, що має намір підписати указ про прискорення процедур на кордоні. У тому числі планують забезпечити всі пункти пропуску обладнанням для автоматичного зчитування біометричної інформації з паспортних документів.

"Це означає, що законослухняний громадянин, у якого немає проблем, навіть не повинен буде контактувати з прикордонником. Показав паспорт, перетнув кордон - і спокійно рухаєшся далі", - заявив він.

Нагадаємо, з 11 червня 2017 року українці зможуть їздити в країни ЄС без віз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram