ГоловнаПолітика

Слідство отримало докази причетності "Опоблоку" до подій у Дніпрі

Луценко не виключив, що буде просити про зняття недоторканності.

Слідство отримало докази причетності "Опоблоку" до подій у Дніпрі
Фото: Макс Требухов

Слідство отримало докази того, що "Опозиційний блок" причетний до побиття ветеранів АТО у Дніпрі 9 травня.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, виступаючи зі звітом у парламенті.

"Ми вже точно знаємо, хто організовував і інструктував цих "тітушок". Пане керівник "Опозиційного блоку", у мене погані новини. Вони всі інструктувалися і фінансувалися у вашому штабі в Дніпропетровській області особисто паном [Олександром] Вілкулом і паном [Дмитром] Колесніковим. У нас є відео, як вони всі разом заходять в офіс. Слава БПП, тому що в них поруч офіс і є відеокамера. У нас є дані санкціонованих судом матеріалів прослуховування, які свідчать про те саме", - сказав він.

Луценко не виключив, що в майбутньому Генпрокуратура зробить подання про зняття недоторканності з цих нардепів, і запропонував їм для початку "хоча б попросити пробачення" в українців.

Генпрокурор повідомив, що важливі свідчення дав один з "тітушок", який пішов на співпрацю з прокуратурою.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали відмовитися від використання партійної символіки в учасників колони "Опозиційного блоку" на чолі з Олександром Вілкулом. Люди спортивної статури з колони разом з поліцією побили атошників.

Прокуратура розслідує цю справу за ч.1 ст.294 (масові заворушення), ч.2 ст.296 (хуліганство), ч.2 ст.350 (насильство щодо службової особи) та ч.2 ст.365 (перевищення службових повноважень співробітником правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram