ГоловнаПолітика

НАБУ підозрює ГПУ у фальсифікації справи проти першого заступника директора бюро

Ситник вважає, що обставини розслідування проти Углави надумані.

НАБУ підозрює ГПУ у фальсифікації справи проти першого заступника директора бюро
НАБУ
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро зареєструвало кримінальне провадження за фактом фальсифікації співробітниками Генеральної прокуратури кримінального провадження проти першого заступника директора НАБУ Гізо Углави.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Ми реєструємо зараз кримінальне провадження за фактом фальсифікації співробітниками Генпрокуратури провадження", - сказав він.

За його словами, внесено дані в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 366 (службове підроблення) та ст. 358 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Ситник заявив, що обставини розслідування справи проти Углави надумані. Він зазначив, що громадянство Грузії автоматично втрачається після отримання іншого громадянства. Також, за його словами, несплата в державний бюджет 608 526,9 грн податків не є достатньою сумою для відкриття кримінального провадження. Ситник зазначив, що термін сплати цього податку ще не минув і його буде сплачено вчасно.

Нагадаємо, ГПУ почала розслідування проти Углави за підозрою в ухилянні від сплати податків і приховуванні громадянства Грузії під час прийому на роботу.

Гізо Углава отримав громадянство України у 2015 році. Раніше він багато років працював у системі прокуратури Грузії, в тому числі у 2009-2012 роках був заступником головного прокурора Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram