ГоловнаПолітика

Один з учасників заворушень у Дніпрі пішов на угоду з прокурором і відбувся штрафом

Він був присутнім під час бійки, але сам у ній участі не брав і активно допомагав слідству. 

Один з учасників заворушень у Дніпрі пішов на угоду з прокурором і відбувся штрафом
Самые активные участники драки на 9 мая
Фото: Информатор

Один з учасників заворушень у Дніпрі на 9 травня пішов на угоду з прокурором і відбувся штрафом, повідомила в суботу прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Він був присутній під час бійки, але сам у ній участі не брав і активно допомагав слідству. Тому матеріали щодо нього виділили в окреме провадження і оперативно скерували обвинувальний акт до суду.

У рамках інкримінованої йому статті 293 КК України (групове порушення громадського порядку) суд призначив йому покарання у вигляді штрафу.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали відмовитися від використання партійної символіки в учасників колони "Опозиційного блоку" на чолі з Олександром Вілкулом. Люди спортивної статури з колони разом з поліцією побили атошників.

Прокуратура розслідує цю справу за ч.1 ст.294 (масові заворушення), ч.2 ст.296 (хуліганство), ч.2 ст.350 (насильство щодо службової особи) та ч.2 ст.365 (перевищення службових повноважень співробітником правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Станом на 17 травня поліція встановила 25 осіб, які брали участь у сутичках і спровокували масову бійку в Дніпрі. З них 14 особам оголошено підозру, п'ятьом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, одного відпустили під особисте зобов'язання (саме його, ймовірно, і оштрафували), вісьмом заочно вручили повідомлення про підозру і оголосили в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram