ГоловнаПолітика

Гройсман закликав ГПУ і НАБУ не допустити банкрутства ОПЗ

Прем'єр вимагає захистити інтереси держави.

Гройсман закликав ГПУ і НАБУ не допустити банкрутства ОПЗ
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман просить Генпрокуратуру і НАБУ взятися за розслідування у справі Одеського припортового заводу (ОПЗ), щоб не допустити його банкрутства.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

У своїх зверненнях Гройсман нагадав, що рішенням Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма від 25 липня 2016 р. визнано борг ОПЗ перед групою компаній Ostchem в загальному розмірі понад $251,2 млн, враховуючи штрафні санкції. Південний міський суд Одеської області задовольнив клопотання представників Ostchem про стягнення боргу, і всі спроби оскаржити це рішення не дали результату.

"Зараз Фонд державного майна України, який є органом управління суспільства, разом із суспільством готується до подачі до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ касаційної скарги. З метою захисту інтересів держави та недопущення доведення до банкрутства одного з найбільших вітчизняних підприємств, прошу Вас розглянути можливість вступу Генеральної прокуратури України в цю справу", - написав він.

У зверненні до голови НАБУ Артему Ситнику прем'єр закликав провести спеціальне розслідування діяльності посадових осіб з метою виявлення фактів порушення інтересів держави.

"З огляду на стратегічне значення підприємства для економіки і безпеки держави, прошу Вас розглянути можливість проведення розслідування діяльності посадових осіб з метою виявлення фактів порушення інтересів держави і запобігання доведення до банкрутства одного з найбільших державних підприємств", - йдеться у зверненні голови уряду.

Раніше в травні Президент Петро Порошенко назвав абсолютно неприйнятним банкрутство Одеського припортового заводу і закликав Кабмін не допустити банкрутства ОПЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram