ГоловнаПолітика

У НАБУ підтвердили підготовку подання на зняття недоторканності з нардепа Дейдея

У підготовці інших підозр детективи бюро не брали участі.

У НАБУ підтвердили підготовку подання на зняття недоторканності з нардепа Дейдея
Фото: 112.ua

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) підтвердило підготовку подання на зняття депутатської недоторканності з депутата Верховної Ради Євгена Дейдея (фракція "Народний фронт").

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Детективи НАБУ здійснюють розслідування у кримінальних провадженнях щодо двох із трьох згаданих у повідомленні народних депутатів, - Євгена Дейдея і Андрія Лозового. Ці провадження розпочато за результатами аналізу е-декларацій зазначених осіб, а також звернення громадських організацій", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ уточнили, що тільки стосовно одного з цих двох парламентаріїв, а саме Євгена Дейдея, проект підозри і відповідного подання до Верховної Ради підготовлено детективами НАБУ за матеріалами проведеного досудового розслідування. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України ("Незаконне збагачення"). Що стосується інших підозр, то в їхній підготовці детективи не брали участь.

"НАБУ поки що невідомо, на підставі яких матеріалів досудового розслідування підготовлені ці документи. Тому Бюро поки що утримується від коментарів щодо їх змісту та обґрунтованості", - відзначають у НАБУ.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура підготувала подання про зняття недоторканності з нардепів Бобова, Дейдея і Лозового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram