ГоловнаПолітика

НАБУ вимагає від Луценка спростування інформації про затримання співробітника бюро

Затриманий не працює в бюро з лютого 2017 року.

НАБУ вимагає від Луценка спростування інформації про затримання співробітника бюро
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро вимагає від Генеральної прокуратури спростування інформації про затримання співробітника бюро за хабарництво.

Про це йдеться в заяві НАБУ в Фейсбуці.

Про затримання співробітника бюро повідомила в п'ятницю, 19 травня, прес-секретар ГПУ Лариса Сарган. У НАБУ заявили, що станом на 13:00 20 травня не була оприлюднена жодна офіційна заява з боку Генпрокуратури, не дивлячись на офіційне спростування цієї інформації з боку Бюро.

"У багатьох ЗМІ набула поширення версія, що нібито затриманий обіймає посаду заступника начальника відділу одного з управлінь НАБУ. Наголошуємо, що людина не працює в Національному антикорупційному бюро з лютого 2017 року. Посада, яку він займав, поки що вакантна - конкурс на її заміщення було оголошено 12 квітня 2017 року ...", - йдеться в заяві.

Відзначається, що затриманий вказав у своїй електронній декларації за 2016 рік - місцем роботи НАБУ. У Бюро зазначили, що ця інформація не відповідає дійсності, або є наслідком помилки при заповненні електронної форми.

"Маючи всі можливості оперативно перевірити зазначені факти, Генпрокуратура цього не зробила. Ніяких звернень в усній або письмовій формі з приводу перевірки особи затриманого в Бюро не надходило ... НАБУ очікує, що генеральний прокурор забезпечить оприлюднення офіційної перевіреної інформації, а також надасть належну оцінку діям свого прес-секретаря. Зі свого боку, НАБУ прийме всі законні заходи, щоб непрофесійна поведінка пані Сарган не залишилася без наслідків", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в п'ятницю ГПУ повідомила про затримання в Сумській області співробітника НАБУ за підозрою у вимаганні $300 тис. у місцевої підприємниці. У НАБУ повідомили, що затриманий був звільнений з НАБУ в лютому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram