ГоловнаПолітика

Наливайченко: боротьба з корупцією повинна початися зі зняття недоторканності з депутатів і президента

"Всі повинні бути рівними перед законом".

Наливайченко: боротьба з корупцією повинна початися зі зняття недоторканності з депутатів і президента

Про початок реальної боротьби з корупцією можна буде говорити, коли з народних депутатів буде знята недоторканність. Про це в інтерв'ю телеканалу 112 заявив лідер руху "Справедливість", колишній голова СБУ Валентин Наливайченко.

«Я вважаю, що найголовніше і давно вже треба було зробити - зняти недоторканність з усіх народних депутатів. Як тільки це зроблять - тоді можна буде говорити про початок боротьби з корупцією», - заявив він.

Наступним кроком, за словами Наливайченка, має стати зняття недоторканності з інших чиновників, включаючи президента.

«І тоді кожен при посаді знає - імунітету біля тебе немає, і як тільки ти візьмеш хабар - вже не ухилишся від кримінальної відповідальності», - зазначив лідер руху "Справедливість".

«Всі повинні бути рівними перед законом. Ніякого імунітету », - додав він.

Коментуючи подання Генпрокуратури про зняття недоторканності з трьох народних депутатів за результатами перевірки їхніх електронних декларацій, Наливайченко зазначив, що таких «шухлядників» набагато більше.

«Шухлядники - тому що вони в ящиках поховали готівку, яку вкрали після того, як прийшли в парламент. Їх там сотні. Чому тільки три?», - зазначив Наливайченко.

«Моє розуміння справжньої боротьби з корупцією - це зняти недоторканність з усіх народних депутатів і всіх зробити рівними перед законом», - зазначив керівник руху "Справедливість".

Він також у черговий раз наголосив на необхідності створення Антикорупційного суду. «Він потрібен був ще два роки тому, коли було створено НАБУ». - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram