ГоловнаПолітика

Наливайченко: Україна повинна підготувати кримськотатарську еліту

Уряд Криму має бути створено на зразок прокуратури.

Наливайченко: Україна повинна підготувати кримськотатарську еліту

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко вважає, що Крим втрачено через системну помилку української влади.

«Ключовою помилкою всіх українських гілок влади, в тому числі і президентів, було те, що представники кримськотатарського народу були майже не представлені в українських органах влади, як і на території України, так і в Криму. Маю на увазі уряд, суди, правоохоронні органи, зокрема СБУ», - зазначив політик в ефірі каналу ATR.

Крим було втрачено, але є шанс повернути, - зазначив Наливайченко, який має власний план повернення Криму.

На його переконання, відстоювати власні національні інтереси представників кримськотатарського народу потрібно в створеному легітимному уряді Кримської автономії. «На території України треба запустити всі механізми і державну підтримку на навчання, роботу і підготовку кримськотатарської еліти. Вони повинні займатися питаннями самоврядування, вести реєстр населення Криму і всіх земель. Знати, хто втратив нерухомість і бізнес у Криму», - зазначив він.

Екс-голова СБУ навів приклад, як після зради Кримської СБУ і зокрема «Альфи», на території України були створені нові підрозділи кримської служби безпеки, пізніше так само була створена і прокуратура Криму

«Крим ми точно будемо повертати і ці інститути, люди, еліта кримськотатарського народу буде готувати підґрунтя для повноцінного повернення на рідну землю. Ця земля належить їм, а не агресору», - зазначив лідер руху «Справедливість».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram