ГоловнаПолітика

Яценюк: настане час, коли Крим повернеться

Лідер "Народного фронту" перебуває з візитом у Канаді.

Яценюк: настане час, коли Крим повернеться
архивное фото

У четвер, 18 травня, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час візиту до Оттави взяв участь у церемонії підняття кримськотатарського прапора в День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Прапор піднято біля мерії столиці Канади за участю мера Оттави Джима Уотсона, представників української і кримськотатарської громади.

Арсеній Яценюк звернувся до присутніх на кримськотатарській мові: «Yaşasın Ukraina! Yaşasın Qırımtatar millet!I» - «Слава Україні! Слава кримськотатарському народу!"

«Російська Федерація зробила міжнародний злочин. І настане час, коли Крим повернеться», - зазначив він.

Лідер «Народного фронту» зазначив, що «в деяких столицях серед певних політиків тривають дискусії, що питання Криму - окреме, і має розглядатися окремо від питання відновлення територіальної цілісності України»: «Я категорично опоную цьому. Крим - це не окреме питання. Крим - це екзистенційне питання територіальної цілісності України».

Арсеній Яценюк зазначив, що народ Канади і канадський уряд «стоять пліч-о-пліч з українським народом»: «Дуже ціную уряд Канади і його сильне лідерство в підтримці територіальної цілісності України і українського народу в боротьбі проти російської агресії».

Під час візиту в Канаду Арсеній Яценюк зустрінеться з Міністром закордонних справ Христиною Фріланд і іншими високими представниками уряду і парламенту Канади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram