ГоловнаПолітика

ГПУ має намір допитати Яценюка у справі Януковича і проти допиту Кличка і Тягнибока

Усього звинувачення планує допитати в суді 150 свідків.

ГПУ має намір допитати Яценюка у справі Януковича і проти допиту Кличка і Тягнибока
Фото: Андрей Кравченко

Генеральна прокуратура має намір просити суд допитати колишнього прем'єра Арсенія Яценюка і виступає проти допиту мера Віталія Кличка і лідера партії ВО "Свобода" Олега Тягнибока у справі екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомив на брифінгу прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко.

"Звинувачення буде викликати в суд Яценюка як свідка", - повідомив він.

При цьому обвинувачення не має наміру викликати до суду інших учасників переговорів з Януковичем під час Євромайдану - Кличка і Тягнибока. Кравченко пояснив це тим, що Яценюк, на відміну від Кличка і Тягнибока, був уже допитаний на стадії досудового розслідування і готовий надати важливі свідчення проти екс-президента.

Усього сторона звинувачення має намір допитати в суді 150 свідків.

Нагадаємо, суд переніс розгляд справи Януковича на 29 травня.

Екс-президенту інкримінують те, що 1 березня 2014 р., перебуваючи на території РФ, він скоїв держзраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ з проханням використати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму й об'єктів держвласності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Під час відеодопиту в листопаді минулого року Янукович заявив, що хотів би зустрітися з Кличком, Яценюком і Тягнибоком, щоб "поставити один одному запитання і подивитися у вічі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram