ГоловнаПолітика

Біля Ради пройшов мітинг проти прийняття "церковних" законопроектів

Сьогодні парламент не розглядатиме ці закони.

Біля будівлі Верховної Ради проходить мітинг проти прийняття так званих "церковних" законів - №4511, яким пропонується встановити особливий статус для релігійних організацій, керівні центри яких розміщені в Росії, і №4128, що регламентує зміну підпорядкованості релігійних громад.

Про це повідомляє "112 Україна".

За словами очевидців, участь у мітингу взяли близько 1 тис. осіб, у тому числі священнослужителі.

Учасники акції прийшли з плакатами: "Геть рейдерські закони", "Творці законів №4511 та 4128 - реставратори тоталітаризму", "Руки геть від церкви", "Не грайте з вогнем" і іншими.

Тим часом депутат від БПП Олексій Гончаренко повідомив агентство "Інтерфакс-Україна", що ці законопроекти сьогодні Верховна Рада не розглядатиме.

"Фракція прийняла рішення, що ці законопроекти не готові для розгляду в залі. Тому сьогодні їх не розглядатимуть", - сказав Гончаренко.

Депутат із фракції "Народний фронт" Антон Геращенко зазначив, що парламент може лише обговорити "церковні" законопроекти в четвер, не ухваливши щодо них рішення.

"Сьогодні буде полеміка... Не впевнений, що рішення буде прийнято саме сьогодні. Але я радий, що почалася дискусія", - сказав Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram