ГоловнаПолітика

У Ростовському суді заявили про неможливість забезпечити відеозв'язок за участю Януковича

З боку Оболонського суду не надійшли необхідні для організації відеоконференції документи.

У Ростовському суді заявили про неможливість забезпечити відеозв'язок за участю Януковича
Фото: ТСН

В Ростовському обласному суді Росії заявили про неможливість 18 травня забезпечити відеозв'язок за участю екс-президента України Віктора Януковича в судовому засіданні Оболонського районного суду Києва.

У відповіді облсуду, який отримали адвокати Януковича, зазначається, що з боку Оболонського суду не надійшли необхідні для організації відеоконференції документи.

Після отримання Ростовським судом звернення, його буде розглянуто в установленому порядку, йдеться у документі.

Як повідомлялося, захист Януковича вимагав, щоб відеоконференцзв'язок між екс-президентом і Оболонським райсудом Києва був організований в порядку міжнародної правової допомоги.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва надав екс-президенту Віктору Януковичу три варіанти відеозв'язку з судом, де б він не перебував на час засідання. У ГПУ повідомили, що участь у підготовчому судовому засіданні передбачається не через міжнародну правову допомогу, тому звертатися в державні органи РФ немає необхідності. Своїм рішенням Оболонський райсуд Києва дав можливість екс-президентові "не прикріплятися" до жодного з російських судів, чи до будь-яких інших органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram