ГоловнаПолітика

У МінТОТ пояснили, як переселенцям отримати біометричні паспорти

Для отримання біометричного паспорта громадяни з Криму і Донбасу повинні мати з собою довідку ВПО.

У МінТОТ пояснили, як переселенцям отримати біометричні паспорти
Фото: Макс Левин

Переселенці з Криму та непідконтрольних територій Донбасу можуть отримати біометричні паспорти в пунктах надання адміністративних послуг за місцем проживання за наявності довідки внутрішньо переміщеної особи.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Потрібно пам'ятати, що безвізовий режим не дає права працювати українцям на території ЄС. Можна перебувати в країнах ЄС не більш ніж 90 днів протягом 180 днів. Внутрішньо переміщеним особам (ВПО) отримати біометричні паспорти можна в пунктах надання адміністративних послуг, за наявності довідки ВПО", - зазначила радник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Олеся Цибулько.

Щоб уникнути відмов у в'їзді до країн ЄС, українці мають знати кілька умов.

"Основні вимоги для громадян - це мати з собою паспорт і мати з собою документи, що підтверджують мету поїздки та умови перебування за кордоном. Дуже важливо, щоб людина могла чітко пояснити прикордонникам мету свого візиту", - зазначила аналітик громадської організації "Європа без бар'єрів" Катерина Кульчицька.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко 14 травня на прес-конференції заявив, що жителі Криму і непідконтрольної частини Донбасу зможуть скористатися "безвізом", коли на цих територіях буде відновлено український суверенітет.

Пізніше в Адміністрації президента заявили, що Петро Порошенко, говорячи про недоступність "безвізу" для жителів Криму, мав на увазі лише тих кримчан, які відмовилися від українського громадянства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram