ГоловнаПолітика

Суд відмовився заарештувати Перелому

Скаргу САП залишили без задоволення.

Суд відмовився заарештувати Перелому
Сергей Перелома
Фото: argument.ua

Апеляційний суд Києва відхилив апеляцію САП на рішення Солом'янського районного суду про обрання запобіжного заходу екс-голові наглядової ради ОПЗ Сергію Переломі у вигляді передачі на поруки.

Про це в середу оголосив головуючий суддя Віктор Глиняний, повідомляє Укрінформ.

"Суд виніс рішення: постанову слідчого судді Солом'янського районного суду від 22 квітня 2017 року залишити без змін. Скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на це рішення Солом'янського райсуду залишити без задоволення", - сказав Глиняний.

У коментарі журналістам після судового засідання сам Перелома заявив, що рішенням суду задоволений.

Прокурор САП Андрій Перов після оголошення рішення суду залишив залу судових засідань.

Нагадаємо, Перелома є фігурантом у справі про заподіяння збитків держпідприємству "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Як і Миколу Мартиненкі, його відпустили під особисту поруку нардепів "Народного фронту". За нього поручилися Микола Княжицький, Павло Пинзеник, Олена Ледовських, Олена Бойко.

За версією слідства, затриманий забезпечував координацію між компанією-посередником Steuermann та ДП "СхідГЗК". Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації"), ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Перелома також є фігурантом іншого кримінального провадження - з приводу нанесення збитків ПАТ "Одеський припортовий завод" у розмірі 205 мільйонів гривень. Розслідування цієї справи детективи НАБУ завершили у грудні 2016 року. Справа ПАТ "ОПЗ" розглядається в суді, у Переломи в ньому статус обвинуваченого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram