ГоловнаПолітика

Затриманий на хабарі голова РДА в Одеській області вніс заставу і повернувся до роботи

Прокуратура подала апеляцію.

Затриманий на хабарі голова РДА в Одеській області вніс заставу і повернувся до роботи
Фото: dumskaya.net

Затриманий під час отримання хабара голова Кілійської райдержадміністрації Одеської області Віктор Греков вніс встановлену йому як запобіжний захід судом заставу в розмірі 1 млн гривень і повернувся до роботи. Про це повідомляють на сайті місцевої прокуратури, яка оскаржила це рішення в апеляційному порядку.

"У цей час існує ризик використання посадовою особою наданої влади для перешкоджання кримінальному провадженню і здійснення ним незаконного впливу на свідків - працівників держоргану", - зазначили в прес-службі прокуратури, додавши, що спочатку слідство клопотало про визначення розміру застави в розмірі 5 млн гривень.

Нагадаємо, 12 травня голову Кілійської РДА і головного спеціаліста затримали на хабарі за земельну ділянку біля Дунаю. Спеціаліст вимагала понад $2 тис. з особи за поновлення договору оренди на земельну ділянку площею 2 га. Працівник держоргану повідомила, що всі дії і суму вона узгодила з керівником райдержадміністрації. Під час передачі другої частини хабара в розмірі $1300 правоохоронці затримали посередницю. У голови РДА в кабінеті знайдено і вилучено $500 доларів США раніше обумовленої неправомірної вигоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram