ГоловнаПолітика

Геращенко порівняв російські соцмережі з Mein Kampf

"З пропаганди починалася підготовка до масових убивств і війн".

Геращенко порівняв російські соцмережі з Mein Kampf
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Антон Геращенко вважає, що російські соціальні мережі - такий самий пропагандистський інструмент, яким був свого часу Main Kampf.

Про це він сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"Я був дуже збентежений, побачивши заяви низки депутатів про те, що закриття російських соціальних мереж - це крок до диктатури. Це повна маячня. Річ у тім, що ті люди, напевно, не знають історії. Саме з пропаганди починалася підготовка до масових убивств і війн. У 1924 році в Німеччині було видано книгу Mein Kampf. Просто книга, вона ж нікого не вбила. Але там було сказано, що євреї - це недолюди, що Німеччина повинна розширюватися на схід. Через дев'ять років людина, яка написала її, стала рейхсканцлером Німеччини, ще через шість років розв'язала світову війну. А починалося все з книжечки, зі слова", - сказав він.

"Новіша історія. 1994 рік. Держава під назвою Руанда. Там було два племені: тутсі і хуту. Одне плем'я і його лідер вирішили, що представників іншого племені занадто багато і почали пропаганду за те, що це плем'я потрібно вирізати, використовуючи для цього що? Слово. Був суд, за результатами цього трибуналу редактору "Радіо тисячі пагорбів", який нікого особисто не вбив, не зґвалтував, дали довічне. А за що? Тому що він в ефірі закликав до вбивств. Те саме, що робиться через російські соціальні мережі на нашій території", - заявив Геращенко.

"Ну і зовсім нова історія. Це Україна, 2014 рік. Це використання російських соціальних мереж "Одноклассники" і "ВКонтакте" як інформаційної зброї для вербування терористів, для розколу нашої країни. Підсумок - 10 тисяч загиблих, 296 пасажирів авіалайнера MH17, втрата майже 10% території, однієї третини промислового потенціалу", - підсумував свій виступ Геращенко.

На думку нардепа, кожен, хто заявляє, що закриття соцмереж "Одноклассники" і "ВКонтакте" - це наступ на свободу слова, - або дурень, або працює на Росію, або не розуміє, про що говорить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram