ГоловнаЕкономікаБізнес

Шимків пророкує ВК і "Яндексу" долю ICQ і AltaVista

Мета санкцій - "ускладнити доступ до ресурсів російської пропаганди".

Шимків пророкує ВК і "Яндексу" долю ICQ і AltaVista
Фото: Макс Требухов

Заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків очікує, що російські інтернет-сервіси, які потрапили під санкції, втратять свою популярність в Україні так само, як це сталося з ICQ і AltaVista.

Про це він сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"Дійсно, і Tor, і VPN - все це існує. І витрати на блокування такого рівня - набагато більші та складніші. Але ми говоримо про те, щоб ускладнити доступ до ресурсів російської пропаганди. Якщо працювати в Tor в соціальній мережі - ви втратите багато функціоналу, нотифікацію", - заявив він.

"Була ICQ. Де вона? Були інші сервіси, AltaVista. Хтось пам'ятає? Ні. З'явилися альтернативні сервіси - суспільство переходить, якщо воно простіше, доступніше", - сказав він.

Нагадаємо, що рішенням РНБО, яке Президент Петро Порошенко активував 16 травня, було розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, щодо яких введено санкції. До розширеного переліку потрапили 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, в Україні буде заборонено доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до Mail.ru і "Яндексу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram