ГоловнаЕкономікаБізнес

Шимків: санкції проти ВК і "Яндексу" створюють нішу для українських компаній

"Створюється невеликий вакуум, який може заповнити український розробник".

Шимків: санкції проти ВК і "Яндексу" створюють нішу для українських компаній
Дмитрий Шимкив
Фото: Макс Требухов

Заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків вважає, що санкції, введені проти російських інтернет-сервісів, створюють великі перспективи для українських компаній.

"Для українських компаній з'явилася велика ніша для розвитку", - заявив він під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"За останні роки, сім-десять, були моменти в історії українського інтернету, коли дійсно були великі очікування зростання. Але коли ви змагаєтеся з потужними гравцями, у яких є значний фінансовий ресурс для масштабування своїх сервісів, це доволі складно. Цими указами створюється невеликий вакуум, який може заповнити український розробник", - пояснив Шимків.

Він зазначив, що раніше українським компаніям було складно переконати інвесторів у тому, що вони зможуть змагатися з "монстрами" інтернет-ринку. Тепер цю проблему частково усунуто.

За його словами, 17 травня російська компанія "ВТБ-Інвест" випустила коментар з приводу санкцій, де сказано, що "Яндекс втратив один із найперспективніших ринків свого розвитку".

"А це створює можливості для інших компаній і інших гравців, відкриває нові ніші", - заявив Шимків.

Нагадаємо, що рішенням РНБО, яке Президент Петро Порошенко активував 16 травня, було розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, щодо яких введено санкції. До розширеного переліку потрапили 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, в Україні буде заборонено доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до Mail.ru і "Яндексу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram