ГоловнаСуспільствоВійна

InformNapalm: "Усі сепаратистські рухи в Україні починалися з груп у ВК і "Одноклассниках"

"Можна багато говорити про свободу слова, поки за тебе щодня інші гинуть в окопах".

InformNapalm: "Усі сепаратистські рухи в Україні починалися з груп у ВК і "Одноклассниках"
Михаил Макарук
Фото: Макс Требухов

Офіційний представник міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Михайло Макарук підтримує заборону російських соціальних мереж в Україні.

Про це він сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"Усі сепаратистські рухи починалися з груп у "ВКонтакте" і "Одноклассниках". Групи, які збиралися для блокування військових баз у Криму, ті ж "Сомалі" починали збиратися з "ВКонтакте". А українські спецслужби ніяк не можуть вплинути на те, щоб цей контент вилучався. Тому що ці компанії курирують безпосередньо з ФСБ", - зазначив він.

У західних соцмережах - Facebook, Instagram, Google+ - Україна має якісь важелі впливу.

Він визнав, що той, хто захоче зайти в російські соцмережі, зможе це зробити, незважаючи на заборону, але для цього доведеться напружитися. "А люди ліниві", - зазначив Макарук.

Він нагадав, що в Україні четвертий рік триває гібридна війна, і заборона російських соціальних мереж - гібридна відповідь на неї. "Або ми в гібридній війні даємо гібридну відповідь, або всім рушницю і повний військовий стан. І тоді нинішні санкції будуть light version. Тому що стільниковий зв'язок - під забороною. Соцмережі - під забороною", - заявив Макарук.

"І наостанок хочу сказати тільки одне: можна багато говорити про свободу слова і бути класним лібералом, поки за тебе щодня інші гинуть в окопах", - сказав він.

Нагадаємо, що рішенням РНБО, яке Президент Петро Порошенко активував 16 травня, було розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, щодо яких введено санкції. До розширеного переліку потрапили 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, в Україні буде заборонено доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до Mail.ru і "Яндексу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram