ГоловнаСуспільствоВійна

У спостерігачів ОБСЄ на Донбасі кинули димову шашку

Місія благополучно повернулася на свою базу, машини не пошкоджені.

У спостерігачів ОБСЄ на Донбасі кинули димову шашку
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У Донецькій області бойовик кинув у бік автомобіля патруля спостерігачів ОБСЄ димову шашку.

Про це йдеться в повідомленні місії ОБСЄ.

Відзначають, що 17 травня на північно-східній околиці контрольованого "ДНР" Докучаєвська патруль місії з п'яти осіб на двох бронемашинах слідував за зеленою військовою вантажівкою (КамАЗ-4350). На борту вантажівки перебували шестеро осіб у військовому одязі.

"О 13:47, коли перший транспортний засіб місії перебував на відстані 50 м від вантажівки, патруль побачив, що один із чоловіків кинув невстановлений пристрій, можливо, димову гранату, яка приземлилася приблизно за 10 м перед першим автомобілем СММ. Пристрій горів і утворював білий дим. Патруль об'їхав пристрій, наздогнав вантажівку і попрямував до найближчого безпечного місця в Докучаєвську", - йдеться в повідомленні.

Пізніше цей самий патруль зупинився в місці події і побачив поряд з ним сліди горіння на асфальті та на траві, але залишків будь-якого пристрою не знайшли.

"Місія ОБСЄ благополучно повернулася на свою базу в Донецьку, машини не були пошкоджені", - повідомили спостерігачі.

Про інцидент поінформували Об'єднаний центр контролю і координації (СЦКК).

Нагадаємо, 23 квітня в районі села Пришиб (територія, підконтрольна бойовикам "ЛНР") підірвався автомобіль спостерігачів ОБСЄ. В результаті вибуху загинув співробітник місії, громадянин США, ще двоє - громадянин Чехії і громадянин Німеччини отримали поранення.

Президент Петро Порошенко закликав ретельно розслідувати інцидент і покарати винуватих, а МЗС України розцінило підрив автомобіля ОБСЄ як спробу Росії залякати спостерігачів.

Після події місія ОБСЄ вирішила обмежити патрулювання до початку розмінування території. Крім того, заступник голови місії Олександр Хуг заявив, що спостерігачі будуть патрулювати зону АТО тільки на дорогах із твердим покриттям.

7 травня спостерігачі ОБСЄ також повідомили про сексуальні домагання з боку бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram