ГоловнаСуспільствоВійна

За добу п'ятьох військових поранено в зоні АТО

Бойовики 52 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі.

За добу п'ятьох військових поранено в зоні АТО
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною, але стабільною і контрольованою українськими військовослужбовцями. За минулу добу бойовики 52 рази відкривали вогонь по силах АТО уздовж всієї лінії розмежування. У результаті п'ятеро військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку зафіксовано 21 ворожий обстріл. Гарячими точками тут залишаються ділянки в районі Широкиного, Павлополя, Красногорівки і Мар'їнки. Також під вогонь противника потрапили опорні пункти ЗСУ в районі Водяного Гнутового, Лебединського, Богданівки, Новотроїцького та Чермалика. У районі Павлополя терористи застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм.

На Донецькому напрямку складною залишається ситуація біля Авдіївки. Південні околиці населеного пункту бойовики обстрілювали із заборонених 120-міліметрових мінометів і озброєння танка. Тут же, а також у районі Кодема терористи застосували артилерійські системи калібру 122 мм.

На Луганському напрямку протягом доби зафіксовано 13 випадків застосування зброї. Зі 120- і 82-міліметрових мінометів били по укріпленнях бійців АТО поблизу Кримського. Увечері в районі Новоолександрівки бойовики застосували міномети калібру 82 мм, а біля Новозванівки - автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети. Також із гранатометів різних систем обстрілювали Троїцьке і Лобачеве.

Нагадаємо, в середу бойовики обстріляли Авдіївку і Красногорівку Донецької області. У результаті жертв серед цивільного населення немає, але зруйновано кілька будинків і пошкоджено будівлю школи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram