ГоловнаСуспільствоЖиття

На місці "КиївЕкспоПлази" побудують житловий комплекс

Будівництво першої черги стартувало кілька тижнів тому.

На місці "КиївЕкспоПлази" побудують житловий комплекс
"КиевЭкспоПлаза"
Фото: yakiev.com

Компанія "К.А.Н. Девелопмент" викупила будівлю виставкового центру "КиївЕкспоПлаза" в районі столичних Нивок і планує побудувати на його місці житловий квартал на 7 тис. квартир.

Про це повідомив почесний президент групи компаній KAN Development Ігор Ніконов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми купили "КиївЕкспоПлазу" завдяки цьому проекту. Крок за кроком, з кожною чергою, до 2018 року її там не буде", - розповів Ніконов під час презентації проекту.

Будівництво першої черги стартувало кілька тижнів тому, введення в експлуатацію заплановане через 1,5 року. Число черг у компанії поки що не уточнюють. Згідно з проектом, загальна площа квартир становитиме понад 320 тис. кв. м. Інфраструктура кварталу також включає парковки на 5 тис. машиномісць, 17 майданчиків для спорту, два дитячі садки, школи і торговий центр, які будуватимуть паралельно з першою чергою. Середня поверховість ЖК становитиме шість поверхів. Також заплановане створення ЖЕК і забезпечення цілодобової охорони на території комплексу.

Згідно з проектом, всередині кварталу передбачено благоустрій пішохідних алей і зелених вулиць. Також ведуться переговори з потенційними орендарями.

Нагадаємо, Німеччина виділила Україні €52 млн під будівництво житла для переселенців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram