ГоловнаСуспільствоВійна

InformNapalm зібрала нові дані про російських військових, які брали участь в окупації Криму

810-та окрема бригада морської піхоти ЧФ РФ неодноразово фігурувала і в інших розслідуваннях.

InformNapalm зібрала нові дані про російських військових, які брали участь в окупації Криму
Фото: informnapalm.org

Міжнародна розвідувальна група InformNapalm зібрала нові дані про російських військових 810-ї окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ, які брали участь в окупації Криму.

Про це повідомляється на сайті спільноти.

У розслідуваннях InformNapalm 810-та окрема бригада морської піхоти ЧФ РФ (в/ч 13140, пункт постійної дислокації - м.Севастополь) фігурувала неодноразово. Зокрема, були виявлені докази участі військовослужбовців цього підрозділу в бойових діях на Донбасі та в Сирії.

"У цьому матеріалі ми розкриваємо дані ще кількох військовослужбовців 810-ї ОБрМП, участь яких в окупації Криму вдалося встановити за відкритими джерелами. Також звертаємо увагу, що в переліку осіб командного складу Збройних Сил та представників влади Російської Федерації, яким Головною військовою прокуратурою України повідомлено про підозру, фігурує лише заступник командира бригади, підполковник Карпушенко В.В., проте, на нашу думку, цей перелік має бути доповнений ім'ям командира в/ч 13140 полковника В. Білявського, адже саме він підписував нагородні посвідчення до медалей за окупацію Криму військовослужбовцям", - йдеться в розслідуванні.  

Фото: informnapalm.org

Фото: informnapalm.org

Зазначається, що цей військовий не тільки підписував посвідчення до нагород своїх підлеглих за участь в окупації Криму, а й сам брав активну участь в управлінні підрозділами 810 ОБрМП, які виконували спецзавдання в рамках операції захоплення військових об'єктів ВМС України в Криму.  

InformNapalm також називає імена кількох російських військовослужбовців цієї бригади, які отримали такі нагороди: Ілля Гончаров з Таганрога; Валерій Брязгунов з Росоші, Олександр Текучев з Ростова-на-Дону.  

Фото: informnapalm.org

"Наведені фотофакти підтверджують участь військовослужбовців 810-ї ОБрМП ЧФ РФ в окупації Криму. Нагадаємо, що за даними радіоперехоплення української розвідки, військовослужбовці 810-ї ОБрМП ЧФ РФ, переодягнувшись у цивільний одяг, отриманий на військових складах у Севастополі, разом зі спецпризначенцями РФ блокували та захоплювали адмінбудівлі в Криму в березні 2014 року. Матеріали нашого розслідування підтверджують цей факт і надають відомості про конкретних військовослужбовців, які виконували злочинні накази командування 810-ї ОБрМП", - зазначаєся в розслідуванні.

Нагадаємо, спочатку президент РФ Володимир Путін заперечував участь російських військових в анексії Криму. Потім він заявив, що "за спиною сил самооборони Криму коректно, але рішуче і професійно діяли російські військові". Пізніше він заявив, що Росія не могла вчинити по-іншому з Кримом.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram