ГоловнаСуспільствоЖиття

Сенцов фігурує в списку ФСВП як громадянин України, - адвокат

Раніше в Росії стверджували, що на момент засудження він був громадянином РФ.

Сенцов фігурує в списку ФСВП як громадянин України, - адвокат
Олег Сенцов
Фото: Радіо Свобода

У довідці, виданій консульству України Федеральною службою виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому окрузі, політв'язень Олег Сенцов називається громадянином України.

Про це повідомив адвокат Дмитро Дінзе у Фейсбуці, посилаючись на копію довідки ФСВП.

"Засуджений Сенцов О.Г. - громадянин Республіки Україна. Прибув етапом 09.10.2017 р. В особовій справі паспорт ЄС 477125 виданий 12 листопада 1997 р.", - йдеться в довідці, виданій 10 жовтня 2017 року.

Раніше в Росії неодноразово стверджували, що кримчанин Сенцов на момент засудження був громадянином РФ.  

Нагадаємо, Сенцова затримали в Криму 11 травня 2014 року. Тоді у ФСБ стверджували, що режисер отримав російське громадянство. На цій підставі Сенцову відмовили в наданні консульських послуг з боку України. Проте, у відповіді відомства на запит народного депутата України Олександра Бригинця Генеральна прокуратура РФ називала Сенцова громадянином України (таке формулювання міститься у відповіді відомства).

У серпні 2015 року російський суд визнав Сенцова винним у "створенні терористичної спілки". Режисера засудили до 20 років колонії суворого режиму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, яких утримують у Росії.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram