ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв Балуху зробити все можливе для його звільнення

Президент подякував українському політв'язню за мужність.

Порошенко пообіцяв Балуху зробити все можливе для його звільнення
Фото: facebook.com/zair.smedlya

Президент України Петро Порошенко пообіцяв українському політв'язню Володимиру Балуху, який голодує в кримському СІЗО, зробити все можливе для його звільнення.

Таким чином президент відреагував на лист Балуха з ізолятора.

"Спасибі нескореному Володимиру Балуху за його лист і ще більше - за мужність. Ми продовжимо нашу боротьбу за звільнення всіх українських заручників, які перебувають у РФ, тимчасово окупованих Донбасі та Криму. І ми не припинимо цієї боротьби. Робив і буду робити все, щоб наблизити той момент, коли матиму можливість потиснути Вашу руку на вільній українській землі", - йдеться у фейсбуці Порошенка.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники російської спецслужби стверджували, що нібито знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Окупаційний суд визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники переконані, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який він вивісив на своєму будинку.

У березні 2018 року він оголосив голодування, і до третьої декади червня втратив близько 30 кг ваги.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram