ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримчанин Балух заявив, що Росія взяла його в заручники

"Рано чи пізно, я виграю всі суди. Не в цій державі, так в іншій".

Кримчанин Балух заявив, що Росія взяла його в заручники
Владимир Балух
Фото: Антон Наумлюк

Український активіст Володимир Балух виступив у підконтрольному Кремлю Роздольненському райсуді Криму з останнім словом у кримінальній справі про дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового утримування.

Про це повідомляє "Крим Реалії".

"Цей судовий процес вже вп'яте підтверджує, що використовуються всякі формальні приводи з однією метою - якомога жорсткіше покарати людину за вільнодумство, за потребу залишатися собою, любити свою країну, рідних і близьких, не ставати зрадником, за необхідність вголос висловлювати свою думку про те, що відбувається. Так введіть ви статтю за ненависть до системи, режиму, який узурпував владу. Це було б чесніше. Я б тоді підписався під кожним словом, зробив би явку з повинною. Тоді давайте мені хоч довічне. Кожен сам вибирає ціну, яку готовий платити за любов до Батьківщини", - сказав Балух.

Він також заявив, що Росія взяла його в заручники.

"Рано чи пізно, я виграю всі суди. Не в цій державі, так в іншій. Слава богу, світ не обмежується цією країною. І я б дуже хотів, щоб моральну і матеріальну компенсацію мені виплатили з ваших кишень. Ваша держава взяла мене в заручники. Рано чи пізно це станеться. Ви не втечете від цього покарання. Не тут - так є вищий суд. У своєму останньому слові я хочу сказати, що жодної секунди, жодним помислом не шкодую про свої дії. Мені за них глибоко не соромно, немає жодної абсолютно найменшої протизаконної дії, навіть за вашими законами", - завершив свій виступ Балух.

Раніше повідомлялося, що прокурор запросив чотири роки колонії загального режиму за звинуваченням в дезорганізації роботи ІТТ, а з урахуванням першої кримінальної справи - шість років колонії загального режиму і штраф на суму 10 тисяч рублів.

Нагадаємо, 15 червня суд продовжив Балуху запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 14 серпня. Перед цим Роздольненський суд допитав колишню дружину Балуха Наталю. Вона пояснила суду, що їй відомо про неодноразові конфлікти Балуха з начальником ІТТ Роздольненського району Валерієм Ткаченком. За її словами, Ткаченко постійно ображав Володимира за національною ознакою.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram