ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Криму засудив Балуха до 5 років колонії за "побиття" співробітника СІЗО

Прокурор просив 4 роки ув'язнення.

Суд у Криму засудив Балуха до 5 років колонії за "побиття" співробітника СІЗО
Владимир Балух
Фото: Антон Наумлюк

Підконтрольний Росії Роздольненський районний суд Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів у другій кримінальній справі - про дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Раніше російський прокурор попросив 4 роки колонії загального режиму, звинувативши Балуха в дезорганізації роботи ІТТ, а з урахуванням першої кримінальної справи - 6 років колонії загального режиму і штраф на суму 10 тисяч рублів (4 тис. гривень).

Цю справу проти активіста порушили через заяви начальника СІЗО в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

Раніше суд продовжив Балуху запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 14 серпня.

Нагадаємо, Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

ФСБ затримала його 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який був на подвір'ї його будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram