Запровадження інноваційних технологій — шлях до розвитку

Швидкий інтернет для розвитку району має таке саме значення як якісні дороги або надійне енергопостачання. Тому у співпраці з всеукраїнським оператором зв'язку вдалося забезпечити високошвидкісним інтернетом громади Гадяцького району.

Фото: Depositphotospeshkova

Інтернет — базова потреба для району

Сьогодні уявити повсякденне життя без інтернету практично неможливо. Наприклад, у Німеччині 75 відсотків населення щодня користується комп'ютерною мережею. Доступ до всесвітньої павутини для кожного з них належить до невід'ємних елементів інфраструктури.

Ще у 2015 році наша команда розпочала співпрацю з компанією, яка займається інтернет-покриттям, три роки тому ми забезпечила наш район безкоштовним каналом якісного інтернету. Завдяки цьому соціальна сфера — медичні, освітні та культурні заклади мають доступ до безкоштовного інтернету та отримали змогу швидкої і якісної комунікації.

Нещодавно я мав зустріч з представником компанії для того, щоб обговорити майбутні плани нашої співпраці.

На мій погляд, одним із найвагоміших та найважливіших проектів, які ми реалізували — це “Електронний пацієнт”. Завдяки цій інноваційній розробці ми суттєво покращити медичне обслуговування та якість надання послуг для людей.

Ще одним успішним проектом, який вдалося запровадити в Гадяцькому районі, завдяки наявності інтернету, - це система відео спостереження «Безпечний район». Система об'єднує понад 100 камер, що встановлені на вулицях і автошляхах району.

Також у найближчих планах — встановити ще 60 камер відеоспостереження. Це дозволить максимально контролювати ситуацію в Гадяцькому районі. Камери фіксують переміщення об’єктів, розпізнають номерні знаки та обличчя. Вони — незамінні помічники для наших правоохоронців під час розкриття злочинів.

Приміром, після впровадження системи, кількість правопорушень суттєво знизилася. Отже — ми йдемо до мети зробити безпечним та комфортним життя наших мешканців.

“Нова українська школа” - це проект, реалізація якого неможлива без інтернету. Вже 8 шкіл району отримали сучасного помічника у навчанні — інтерактивну дошку “Розумничка”. Завдяки інтернет покриттю, наші діти будуть навчатися за сучасними стандартами.

На досягнутому ми спинятися не збираємося. Попереду ще багато цікавих та корисних проектів, які ми будемо реалізовувати спільно з нашими партнерами.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram