ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні набуло чинності рішення про поліпшення роботи 4G

До липня 2019 року не менш ніж 90% населення кожного обласного центру повинні мати можливість використовувати 4G-технології.

В Україні набуло чинності рішення про поліпшення роботи 4G
Фото: Фокус.ua

В Україні набуло чинності рішення НКРЗ щодо вивільнення необхідних мобільним операторам радіочастот для зв'язку четвертого покоління (4G) в діапазоні 1800 МГц. Про це повідомили в прес-службі регулятора.

"30 червня введено в дію рішення НКРЗ, якими задоволені заяви ПрАТ "Київстар", ПрАТ "ВФ Україна", ТОВ "Лайфселл" з метою вивільнення радіочастотного ресурсу, необхідного для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління в діапазоні 1800 МГц і анульовані відповідні дозволи на експлуатацію радіоелектронних засобів", - повідомили в регуляторі.

У регуляторі нагадали, що за результатами тендеру ліцензії на користування 4G в діапазоні 1800 МГц отримали три оператори телекомунікацій ПрАТ "Київстар", ПрАТ "ПФ України", ТОВ "лайфселл".

Згідно з умовами тендеру, зазначені оператори телекомунікацій, починаючи з 1 липня 2018 року, зобов'язані забезпечити можливість отримання послуг з використанням 4G-радіотехнології в цьому діапазоні:

  • протягом 12 місяців (тобто до липня 2019 року) не менш як 90% населення кожного обласного центру України;

  • протягом 42 місяців (тобто до грудня 2021 року) не менш як 90% населення кожного населеного пункту з населенням понад 10 тисяч осіб.

Водночас в компанії "Vodafone Україна" повідомили, що з 1 липня запустять 4G-зв'язок в діапазоні 1800 МГц в 10 областях, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"4G зв'язок на частоті 1800 МГц отримають жителі близько 50 населених пунктів в таких областях: Київській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Кіровоградській та Херсонській", - розповіли в компанії оператори.

lifecell 1 липня запустить швидкісний мобільний інтернет за технологією 4,5G (LTE Advanced Pro) в діапазоні 1800 МГц в 232 населених пунктах України.

"Київстар" з 1 липня запустить його в Києві, і далі з інтервалами в два дні - в Одесі, Львові та інших регіонах.

Нагадаємо, раніше Гройсман розкритикував якість 3G і доручив перевірити операторів мобільного зв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram